TÖRTÉNETÜNK

35 ÉV TAPASZTALAT

Cukrászatunkat Ladányi László alapította, az első gombóc fagylaltot 1985. május 10-én adtuk el Szeghalmon az Ady Endre úton lévő faházban. A fagylalt ekkor még a szülői ház garázsában készült. Gázzsámollyal, üsttel és egy fagylalt fagyasztóval indult a történet. Nappal feleségével árulták a fagylaltot, éjjel pedig ment a fagyasztás.

A faházat hamar kinőttük és 1991-ben a Tildy utcán megnyílt a ma is üzemelő Ladányi Cukrászda Szeghalmon. 1992-ben belső terasszal bővültünk, majd pár évre rá az utcai terasz is elkészült. A 90-es években számos viszonteladói partnerrel rendelkeztünk Szeghalom 50 km-es környezetében, boltokba, vendéglőkbe szállítottuk a süteményeket és fagylaltokat.

1996-ban bővült a cukrászműhely is, amikorra már teljesen kinőttük a többször átalakított és kibővített garázs cukrászműhelyet is. Ekkor vásároltuk meg az ÁFÉSZ cukrászüzemét. Lett megfelelő infrastruktúránk a sütemények és fagylaltok gyártásához, ideális helyszín a tanulók képzéshez és elegendő területünk az egyre növekvő gyártási mennyiség előállítására, tárolására. A tanulóképzés 1987 óta folyamatosan tart.

Üzemeltettünk saját fagylaltozót Füzesgyarmaton, cukrászdát Dévaványán és Vésztőn, az itt szerzett tapasztalatok alapján nagy fába vágtuk a fejszénket. 2020-ban Debrecenben a Nagyerdei strandfürdő Gourmet sétányán nyitottunk cukrászdát. Az elmúlt 3 évben a debreceni Adventi vásárban debütáltunk, ezen visszajelzések alapján nem volt kérdéses a debreceni nyitás, csak a tökéletes helyszínt kerestük, amit idővel meg is találtunk.

DSC06900
DSC06781
DSC06796
DSC06884

Család, hagyomány, innováció

Süteményeinket és fagylaltjainkat hagyományos alapanyagokból, eredeti receptek alapján készítjük. Az alapanyagok tisztelete és használata fontos alapköve cukrászatunknak.

Tojást, tejet, liszteket, cukrokat nem helyettesítgetjük, nem váltjuk ki adalékanyagokkal, zsákos termékekkel. A tojást, tejet helyi termelőktől szerezzük be, lekvárjainkat magunk főzzük, az ehhez szükséges gyümölcsök egy részét magunk termeljük meg. Fagylaltunk alapját is mi magunk főzzük, a szomszédos tehenészet adja ehhez az egyik legfontosabb alapanyagot, tej, tojás és cukrok ellenállhatatlan elegye.

A receptet már több 35 mint éve tökéletesítjük. Ehhez nagyban hozzájárult a tavalyi évben a Gelato University-n Bolognaban szerzett szakmai tapasztalatok. Gyümölcs fagylaltjaink alapját is mi magunk főzzük, ezt 100% színtiszta gyümölcsökkel ízesítünk.Innováció fontos szerepet tölt be életünkben.

Cukrászatunkat és a recepteket is folyamatosan fejlesztjük. A fagyasztott termékvonalunk óriási lehetőségeket rejt magában, így a vendégek otthonukban tudják készre sütni a finomságokat. Emellett nagy figyelmet fordítunk az évszakonként és időszakonként, ünnepekhez köthető termékkínálatra.

Már hosszú idő óta különleges süteményekkel és italokkal készülünk a Valentin napra, Nőnapra, Anyák napjára, Halloweenre, Karácsonyra stb. 2020-ban indultak útjára workshopjaink, így szeretnénk még inkább testközelbe hozni a vásárlókat a cukrászattal, cukrászatunkkal, filozófiánkkal.

DSC06494
DSC06540
DSC06466
DSC06424

Márkák & Termelők akikben hiszünk